SIF – Svenska Islandshästförbundet

Den som äger islandshästar, är intresserad av tävlingar och utbildningar eller i största allmänhet vill lära sig mer om denna hästras kan med fördel läsa vad Svenska Islandshästförbundet (SIF) har att erbjuda. Förbundet har mer än 40 års erfarenhet av islandshästar och fler än 7000 medlemmar. NästintiC4kjX4UUcAAKR5ell 70 lokalföreningar finns över landet och man arrangerar fler än 120 tävlingar per år. Utöver detta förs register över föl, man bedömer hästar samt utfärdar bevis för hingstar, så kallade betäckningslicenser. Alla som har frågor rörande hästpass, hästregistrering och ägarbyten eller annat som har med avel och ID att göra kan få svar på sina frågor här. SIF ger också ut tidningen Islandshästen, vilken kan vara väl värd att läsa för den som vill veta mer om allt som har med denna hästras att göra.

Bland Silverkedjans Islandshästar är vissa avelsston stambokförda och förutom att de har en del ovanliga färganlag har de också bra ridegenskaper. Men kanske viktigast av allt är att samtliga avelshästar är fria från eksem. Att ägna sig åt islandshästar och ta hand om dem på bästa sätt är inte som ett Roulette spel, tvärtom. När man spelar på roulette låter man slumpen avgöra utfallet och så är verkligen inte fallet när det handlar om islandshästar. Man kan ha tur när man spelar, men med hästrasens väl och ve är det inte okej att chansa. Därför kan det vara en skön stunds avkoppling att spela roulette för att koppla av och få lite extra spänning i tillvaron, hur spännande och roligt det än kan vara med ett intresse för islandshästar.

Svenska Islandshästförbundet vittnar om en stor passion för islandshästen, som idag återfinns på tredjeplatsen både vad gäller antal popularitet i Sverige. I syfte att uppmärksamma hästen än mer för allmänheten försöker förbundet synas så mycket och ofta som möjligt över hela landet, inte minst med hjälp av lokalt förankrade föreningar.